• Stichting AED Wageningen voor een "HARTVEILIG" Wageningen
  • Vrijwilligers gezocht kijk hiervoor bij onze vacatures
Home » Over ons

Over ons

Wij hebben bij verschillende reanimatie's meegemaakt dat Burgerhulpverleners ( Hierna BHV ) eerder ter plaatse zijn dan de hulpdiensten. Daarom zijn we met een stichting begonnen om te zorgen dat we heel Wageningen hartveilig krijgen. 

 

Dat houd in dat er om de 6 minuten loopafstand een AED apparaat aanwezig is en zorgen voor voldoende BHV'ers in Wageningen. Dit proberen we te realiseren door zelf reanimatie cursussen te organiseren in samenwerking met lokale EHBO verenigingen.

 

Ook zullen we vrijwilligers nodig hebben voor het flyeren of controle's uitvoeren bij de AED's.

 

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED 24/7 aanwezig is. 

Steunt u ons ook of wilt u vrijwilliger worden om ons te helpen bij het realiseren van ons doel.

 

Wij doen alles op vrijwillige basis  en zullen op geen enkele wijze vergoeding krijgen voor onze inzet bij de stichting.

De stichting bestaat per 12 december 2020 uit het volgende bestuur aangevuld met 2 interim bestuurders (Vrijwillige basis).

Voorzitter: S. M. Voogsgeerd ( info@aedwageningen.nl )

Secretaris: Vacature  G.Scholten Interim

Penningmeester: Vacature  B.Voogsgeerd Interim

 

Heeft u interesse in 1 van de vacatures neemt u dan contact op via de e-mail.